top of page

De rots van boven van Jon Klassen


Een krachtig, minimalistisch en prachtig vormgegeven prentenboek dat uitnodigt tot gesprek!


De kracht van het boek zit 'm in de eenvoud van de illustraties in combinatie met de filosofische wat diepere laag én de humor.


Dit boek bestaat uit vijf hoofdstukken die nauw met elkaar samenhangen. Het verhaal gaat over schildpad en zijn vrienden de slang en het gordeldier én het gaat over een rotsblok. De dieren gaan in dit boek met elkaar in gesprek en af en toe voel je de dreiging van het rotsblok als je de pagina omslaat en een rotsblok ziet dat duidelijk van boven (uit de lucht) komt. Alle gesprekken in dit boek gaan over een plek. 'Een goede plek. De perfecte plek om te gaan staan. En er nooit meer weg te gaan'. Het 'iets' in het verhaal 'de toekomst' is op het eerste gezicht wat futuristisch, gordeldier en schildpad weten ook niet wat het is, maar kinderen vullen het dit zelf snel genoeg in en vinden het heel interessant.


Door het minimale verschil in tekstkleur kun je snel zien wie wat zegt. Daarnaast staan de woorden die van de ene kant naar de andere kant van het boek worden geroepen in hoofdletters. Als voorlezer kun je daar op inspelen. Heel handig gedaan.

De illustraties hebben zachte kleuren, zijn eenvoudig, maar de details van het schildpad, het gordeldier en de slang heel krachtig zin uitgewerkt. De gezichtsuitdrukkingen zijn minimaal, maar spreken boekdelen.


Een boek dat gesprekken oplevert: wat gaat er gebeuren? Wat is jouw fijnste plek en waarom? Wat als jij....wat zou jij dan doen?


Ook een ideaal boek om te werken aan woordenschat; het boek bevat veel mooie nieuwe woorden die door de context direct duidelijk worden.

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page