top of page

De veer van de vuurvogel van Sandra Dieckmann


Een wonderschoon en vurig verhaal over moed, dapper zijn, talenten en doorzettingsvermogen. In iedereen zit een snufje magie, zolang je maar vertrouwt op jezelf én gelooft in jezelf!


Kleine Beer moet nog ontdekken welke naam bij hem past, maar hij heeft een groot geheim. Diep van binnen voelt hij zich geen beer. Hij kan geen naam bedenken die past bij een beer die zich zo weinig beer voelt als hij. Op een stormachtige nacht kan beer niet slapen en ontmoet hij een wonderschone vuurvogel waarvan hij een vurige veer krijgt. Een magische veer! Die veer geeft hem de volgende dag moed. Hij durft ineens van alles. De veer vangt hem wel op als hij dreigt te vallen en de veer geeft hem moed een bang haasje te redden. Maar wat er dan gebeurt is wel heel bijzonder....

Dit boek valt meteen op vanwege de prachtige voorkant en de dromerige illustraties vol natuurlijke kleuren. Echt schitterende kleuren! De magische letters die halverwege het verhaal zweven over de bladzijde maken het plaatje helemaal compleet. Een boek vol magie!


Een ideaal boek om voor te lezen aan de jongste kleuters: er is veel te zien op de prenten en de tekstlengte is echt precies goed. Het verhaal nodigt ook uit tot gesprek over moed, dapper zijn en doorzetten.



bottom of page