top of page

De verschrikkelijkste klas van de wereld daagt je uit! van Joanna Nadin


Groep 5b is volgens het strenge hoofd, mevrouw Brandnetel-Barst van basisschool De Regenboog de verschrikkelijkste klas van de wereld. Het is een klas met veel verschillende kinderen die allemaal op hun eigen manier bijzonder zijn.


Er zijn in deze populaire serie al twee andere delen verschenen. In dit derde deel bedenken de vrienden Samuel en Malik een waterdicht plan om hoofdluizen te vangen en de beste te worden in het uitvoeren van allerlei uitdagingen. De dingen die ze bedenken zijn grappig en toch wel erg gek. Juist dat gekke en de herhaling die in dit boek zit, maken dit een humoristisch boek dat kinderen zeker uit de kast zullen trekken; en dus niet alleen vanwege de vrolijke voorkant. De vele grappige illustraties, het grote lettertype, de dikgedrukte woorden, de bizarre gebeurtenissen in groep 5 en de vriendschap tussen Malik en Samuel maken dit tot een uitdagend boek voor kinderen in groep 5!


Het was wel even een tegenvaller dat het verhaal al vlot afgelopen was, terwijl er nog heel veel bladzijden volgden; het boek was dus nog niet uit. Achterin vind je de lijst met alle 125 bizarre regels van mevrouw Brandnetel-Barst, een quiz waarmee je antwoord op de vraag 'Zou jij in de verschrikkelijkste klas van de wereld kunnen zitten?' en een voorproefje van deel 1.

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page