top of page

De vloek van de Woestewolf van Paul Biegel

Een spookachtig, magisch, fantasierijk sprookjesachtig verhaal van meesterverteller Paul Biegel. Als je al eens wat gelezen hebt van Paul Biegel weet je dat je een goed boek in handen hebt. Heb je nog niks van hem gelezen, dan ligt er nog veel moois op je te wachten. Met een mix van magische of fictieve elementen weet Paul Biegel een verhaal dat verder bijna echt kan zijn, sterk uit te werken en je te boeien tot het eind.


In 'De vloek van de Woestewolf' beleef je een spannend avontuur. Eigenlijk beleef je het avontuur vanuit twee verhaallijnen die steeds met elkaar verbonden worden. Namelijk die van dokter Kroch en zijn knecht Valet én die van de rovers Oenk en Boek. Dokter Kroch ontvangt een kist met goud met een brief van een patiënt die genezen wil worden van zijn goudkoorts. Het goud is een voorschot dat de patiënt, de hertog van Woestewolf, hem opstuurt in de hoop dat dokter Kroch zo snel mogelijk komt. Heel mooi in beeld gebracht wordt daarna de manier waarop de rovers Oenk en Boek achter het bestaan van deze kist komen en met het goud ervandoor willen gaan. Daar wordt een stokje voor gestoken en dokter Kroch en Valet gaan nu zelf op zoek naar het kasteel van Woestewolf. Ze nemen de bijzondere en magische kist mee en dan weet je eigenlijk direct dat de rovers hen zullen volgen. Die tocht wordt spannend, soms grappig en hoe dichterbij ze komen, hoe meer magie en spookachtige verschijnselen de revue passeren. Want wat blijkt? Het kasteel is een ruïne, maar wordt eens in de zo veel tijd weer een echt kasteel waar de tijd heeft stil gestaan en juist dat laatste lijkt de sleutel tot de oplossing van de raadsels in dit boek.


Heerlijk is het taalgebruik dat nog steeds past bij deze tijd. Met nieuwe woorden die echt lijken en beeldende taal, weet Paul Biegel een sfeer te creëren die je in de greep houden. Ook de elementen in dit verhaal, zoals de kist, de magische ringen en de mist die steeds terugkeren of een soort patroon vormen, vormen een krachtige rode draad.


De illustraties van Carl Hollander maken de sfeer compleet; spookachtig, sfeervol, gedetailleerd en magisch. Soms in kleur en soms in zwart-wit. Het lijkt of oude tijden herleven in deze illustraties.


Een ideaal boek om voor te lezen, maar zeker ook om zelf te lezen vanaf een jaar of 9 en dan vooral voor kinderen die wel va wat spookachtige verhalen houden.

Schrijver: Paul Biegel

Illustrator: Carl Hollander

Jaar: 2021

Genre: fictie

Leeftijd: 9+

Uitgeverij: Gottmer

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page