top of page

De wereld op één moment van Ben Lerwill


In dit boek ga je op reis. Je ontmoet elf kinderen, ergens op de wereld. Het verhaal start met de tekst: ' wist je dat het nooit overal op de wereld tegelijk dag is? Of nacht?'. Daarna start het echte verhaal, want als jij zit te ontbijten dan is het voor andere kinderen aan de andere kant van de wereld bedtijd. En dan ga je als lezer mee de wereld rond om uiteindelijk weer re eindigen bij het begin.


De rondreis door de wereld is erg mooi vormgegeven. Bij elk kind (en dus elk land) staat wat het kind doet, hoe laat het is en er staat een vraag. Zoals: 'Hoe komen kinderen bij jou in de klas op school?' Of 'Wat lees jij het liefst?' De bladzijde eindigt steeds met 'en precies op hetzelfde moment....'. Daarna maak je op de volgende bladzijde weer kennis met iemand uit een ander land.

Een divers, kleurrijk boek waar alledaagse dingen van een kind in voorkomen. Je leert ook nog eens tijdzones kennen. Het is ook een heel toegankelijk boek, de tekst is namelijk eenvoudig en nodigt uit tot gesprekken door de vraag die gesteld wordt bij elk kind.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page