top of page

Dit gebeurde allemaal echt van Joukje Akveld en Kees de Boer


Een grappig en een tikkeltje spannend en origineel verhaal over het stoere meisje Cees dat een boek wil lezen in haar tuin met haar katten. Ondanks de stoerheid van het meisje begint het verhaal best rustig en ben je als lezer heel nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren, want dat er meer gaat gebeuren, is wel duidelijk. Je vraagt je ook meteen af wat heeft het werk van haar moeder (kinderboekenschrijver) en het werk van haar vader (waar je pas laat achter komt...) te maken met het verhaal. Het lukt Cees niet om te lezen, want er is te veel lawaai van al haar buren en daar moet ze toch echt iets aan doen. Begrijpelijk want dat lawaai spat van de bladzijden. Dat wat ze eraan gaat doen, is logisch, maar best heftig; gelukkig overheerst de humor. Een kinderboek moet altijd goed eindigen en daarom valt het ook wel ineens heel erg op dat er staat dat de buren dood zijn. Maar als je goed doorleest, snap je hoe het verhaal daadwerkelijk in elkaar zit en zal een glimlach niet ontbreken.

Dit is weer een boek in de serie Tijgerlezen. De boeken in deze serie zorgen voor meer leesplezier door de humor, spanning en de vele illustraties. En dat sluit dus perfect aan bij dit spannende, grappige boek boordevol grappige illustraties van Kees de Boer. De tekstwolkjes in dit boek, de reactie van de vogel op het verhaal zelf, zijn het grappigst. Ze bevatten exact die vragen of opmerkingen die kinderen hebben. Kinderen kijken hun ogen uit in de sprekende, mooie en soms explosieve illustraties. Mooie wisselwerking tussen tekst en beeld.


Geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of vijf. Zelf te lezen vanaf eind groep 3/ groep 4. Ideaal om in te zetten als leesboek (of voorleesboek) tijdens thema's over beroepen, thuis, huizen en de omgeving.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page