top of page

Dit wordt het ergste jaar van mijn leven- Romy's rampenplan van Corien Oranje


Een grappig, ontroerend, lief en spannend verhaal vol rampen!


Romy woont in Amsterdam met haar ouders en broers op een woonboot. Als haar ouders naar Frankrijk willen in de meivakantie, wil ze niet mee. Haar ouders zijn de weg kwijt; ze willen daar een huis kopen. Die willen net als in 'Ik vertrek' wel een bed en breakfast beginnen in een schattig op te knappen huisje. Wat een ramp! Tijd om een rampenplan te maken. Romy is blij dat ze net als haar twee broers niet mee hoeft naar Frankrijk. Ze gaat naar haar opa, die in Haren woont. Dan moet ze helemaal alleen met de trein van Amsterdam naar Groningen. Dat durft ze wel! De reis is al best spannend, want ze raakt haar mobiel kwijt en opa komt haar niet ophalen. Alweer een ramp! Als ze lopend vanuit Groningen het huis van opa in Haren bereikt, is ze blij dat hij er is, maar dan blijkt dat hij haar simpelweg vergeten was. Helaas blijkt opa meer te vergeten. Samen met buurjongen Stef probeert Romy haar mobiel terug te vinden. Ook probeert ze opa te helpen met zijn tankstation. Maar als opa ineens valt en naar het ziekenhuis moet, voelt Romy zich erg alleen. Gelukkig zijn daar Stef en zijn vaders! Zal het goedkomen met opa? En zullen Romy's ouders snel terug kunnen komen vanuit Frankrijk? Vindt Romy haar mobiel?


Een heerlijk komisch, maar ook een ontroerend en krachtig verhaal. Corien Oranje weet de lezer te boeien en erbij te houden door vanuit Romy te schrijven: korte zinnen en gedachtespinsels die bij haar leeftijd passen. De herkenbare plekken in Groningen zijn daarnaast heel fijn beschreven en daarom erg leuk voor kinderen uit Groningen zelf.


Het boek snijdt thema's aan als vriendschap, verliefdheid, voor jezelf zorgen, gebruik social media, vergeetachtigheid en familie. De korte hoofdstukken, de fijne taal, de ontroerende stukken en humor maken dit tot slot een erg sterk boek.Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page