top of page

Don en Sjon en de zeven pissebedden van Catharina Valckx


Van Don en Sjon zijn al twee eerdere verhalen verschenen: 'Die kleine is Don en de lange is Sjon' en 'Don en Sjon brengen geluk'. Nu is een derde boek over deze twee lieve, grappige vrienden. En wat voor één! Weer een hele leuke, grappige!


Dit boek is een boek in de serie Tijgerlezen en dat is goed te merken: er zit veel humor in, er staan veel (vrolijke) illustraties in en het lettertype is lekker groot. Catharina Valckx schrijft op een hele fijne haast grappige manier, waardoor het nog toegankelijker en makkelijk leesbaar is. En mocht je de serie Tijgerlezen nog niet kennen, al deze boeken hebben geen indeling volgens technische leesniveaus.


In korte zinnen, mooie taal en met fleurige, lieflijke illustraties worden weer vijf nieuwe verhalen van verenbol Don en slungeleend Sjon, verteld. Don en Sjon beleven in dit boek weer van alles. De vijf verhalen zijn met elkaar verbonden zijn, waardoor het niet echt voelt als aparte verhalen. In het eerste verhaal ontmoeten Don en Sjon een kabouter, Baardje, die in het tweede verhaal geen baard meer heeft. Aan het eind van het eerste verhaal vertelt hij dat hij naar de kapper moet. Zo sluiten de verhalen mooi op elkaar aan. In het tweede verhaal wil Baardje een kikkerprins ontmoeten in het meer bij Don en Sjon. In het derde verhaal krijgen Don en Sjon een brief, maar ze kunnen niet lezen en stiekem weet de brievenschrijver dat best...In het vierde verhaal maken Don en Sjon een hapje te eten voor twee regenwormen, Pa en Mu, en in het vijfde verhaal ontmoeten ze Ted en Dinie de muzikale pissebedden. Wat mooi in die laatste twee verhalen is dat kenmerken van regenwormen en pissebedden heel goed eenvoudig duidelijk worden gemaakt.


Een ideaal boek voor kinderen in groep 3 en 4.


Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page