top of page

Een beetje van alles van Barbara de Wolf

'Een beetje van alles' valt alleen al op vanwege de kunstzinnige verrassende voorkant en als je het boek dan openslaat, stap je een werkelijk kleurige, bijzondere wereld in van Klein Konijn.


Barbara de Wolf heeft met 'Een beetje van alles' een lief en mooi verhaal neergezet door de diversiteit aan stijlen, kleuren en de mooie boodschap op het eind die je niet meteen verwacht.


Het verhaal gaat over Klein Konijn die een beetje van alles is en van alles leuk, lekker, interessant en mooi vindt, wat je goed terugziet in de mooie illustraties. Alles waar zij van houdt, is weer op een andere manier weergegeven wat betreft materialen en kleuren. Elke bladzijde is compleet anders en toch is het een goed samenhangend verhaal. Een verhaal waarin duidelijk wordt dat Klein Konijn houdt van kamperen, van de stad waar altijd wat te doen is, van vrienden, van het strand en van veel meer dingen. Al snel wordt duidelijk aan de hangende oren, het sippe gezicht en het verhaal zelf dat Klein Konijn keuzestress heeft. Ze vindt zo veel leuk of lekker of mooi! Ook weet Klein Konijn niet wat hij later wil worden, maar gelukkig is daar Groot Konijn die Klein Konijn helpt en Klein Konijn een belangrijke boodschap mee geeft.


Heerlijk boek vanuit kleuterperspectief, want zeg nou zelf: je vindt iedereen toch even lief? Kiezen is toch onmogelijk? Barbara de Wolf heeft prachtig uitgewerkt dat, als je klein bent, alles goed is én dat je een ander nodig hebt die je daarbij helpt.


Aan de illustraties kun je zien dat Barbara de Wolf diverse technieken gebruikt. Op een creatieve wijze maakt ze collages van allerlei materialen. Soms moet je heel goed kijken en soms zie je meteen al dat er stroken of andere materialen over elkaar geplakt zijn. Zo zijn de wolf en de wortels bijvoorbeeld heel mooi in elkaar gezet. Klein Konijn zelf is de ene keer weer superschattig en op een andere bladzijde ziet Klein Konijn er juist weer grappig uit. Leuke variatie die goed past bij het verhaal.

Auteur: Barbara de Wolf

Jaar: 2024

Genre: prentenboek

Leeftijd: 3+

Uitgeverij: Ploegsma

Comments


bottom of page