top of page

Een ijsbeer in de sneeuw van Mac Barnett


Er zijn al tal van goede en mooie prentenboeken over ijsberen, maar dit boek spant de kroon vanwege de prachtige vormgeving en de sterke opbouw van tekst en beeld.


Een origineel prentenboek, want zeg nou zelf, als er op een met sneeuw bedekte bladzijde staat 'Er is een ijsbeer in de sneeuw.' en je ziet niks, dan zit je meteen met je neus in dit boek, want waar is die ijsbeer dan verstopt? Als je de bladzijde vervolgens omslaat, zie je dat jouw neus niet de enige is, die in het boek zit...Daar is dus de ijsbeer! Of althans, zijn neus. Als de ijsbeer dan eindelijk wakker is en helemaal te zien is, neemt hij je mee op reis, maar waar gaat hij heen? Op weg naar zeehonden? Schuilen in een grot? Op zoek naar een mens? Een hele belevenis om te ontdekken wat de ijsbeer gaat doen.

Eigenlijk een best eenvoudig verhaal in weinig woorden dat door de bijzondere unieke illustraties in collagestijl veel meer is dan een simpel verhaal. De illustrator, Shawn Harris, heeft met weinig kleuren, vooral sneeuwwit, zwart en diverse soorten helder en fris blauw, van dit boek een fris boek met een warm verhaal gemaakt.


Kinderen zullen tijdens het voorlezen aan je lippen hangen en smullen van dit grappige, lieve verhaal en niet alleen het kind... De voorlezer zal een glimlach niet kunnen onderdrukken.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page