top of page

Een jaar met Wifi van Brenda Froyen


Een zeer boeiend boek over de hond Wifi en het gezin waarin hond Wifi opgroeit.


Dit boek vormt een mooi geheel. Het bestaat uit 25 hoofdstukken die allemaal beginnen met 'Toen wifi...' De hoofdstukken hebben veel onderlinge samenhang. Je kruipt als lezer in het hoofd van jongen Zen. Door hem lijkt het alsof je zelf ook onderdeel uit maakt van dit gezin. Erg goed dus verteld vanuit deze Zen. Het verhaal gaat over het kiezen van een hond, het uiteindelijk nemen van een hond en het opgroeien van hond Wifi in het gezin. Van een puppycursus, poepen en plassen in huis tot een hond in lockdown, een hond als bindmiddel en een pretpark in de achtertuin. Veel gevarieerde korte verhalen over simpele, gewone en bijzondere gebeurtenissen mét een hond en dat voorzien van sprekende illustraties van Marloes de Vries.


Wat vooral leuk is aan dit boek, is het samenspel tussen het Vlaams en het Nederlands, de woordgrapjes en de stoute streken van Wifi. Dat het dus grappig is, is duidelijk, maar het is ook een eerlijk, open en een beetje een spannend boek.


Leuk weetje: de hond in dit boek bestaat echt, en geen zogenaamde lockdownhond. Deze hond was er namelijk al net vóór de lockdown. Ook heeft Wifi zelfs een eigen instagramaccount!


Vanaf een jaar of 7 á 8 jaar goed zelf te lezen!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page