top of page

Een miljoen biljoen Kerstmannen van Hiroko Motai en Marika Maijala


Een heel bijzonder vormgegeven prentenboek met een typerende eigen stijl en een geestig, origineel verhaal.


Het verhaal gaat over kerst en in het specifiek over Kerstmannen Er was namelijk lang geleden maar één Kerstman, maar doordat er steeds meer ouders kwamen en dus ook steeds meer kinderen waren er meer kerstmannen nodig. Eén Kerstman was niet meer genoeg. Er komt er eerst één bij en hoe verder je komt in het boek, hoe meer er bij komen. Maar het bijzondere is: hoe meer er bij komen, hoe kleiner de Kerstmannen worden. Uiteindelijk komen er ontzettend veel bij de titel is niet voor niets 'een miljoen biljoen Kerstmannen'.


Het grappige is dat het verhaal wel wat weg heeft van Sinterklaas, want ja alle Kerstmannen kunnen natuurlijk niet alle kinderen cadeautjes geven. Daarvoor zijn hulptroepen nodig en dat zijn namelijk de ouders, net als bij Sinterklaas.


Het is aan te raden om het boek van tevoren als voorlezer wel even te lezen, want er zullen kinderen zijn die door dit verhaal wellicht op het verkeerde been worden gezet. Ze zullen misschien anders gaan denken over Sinterklaas en over de Kerstman. Als je als ouder of leerkracht wil dat kinderen juist meegaan in dit feest van Kerstmannen en Sinterklaas is het aan te bevelen goed na te denken of je het voorleest of niet. Je zou ook goed kunnen insteken op Hulpkerstmannen en Hulpsinterklazen.Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


Bình luận đã bị tắt.
bottom of page