top of page

Een nieuwe jas van Yvon van Oel


De warme voorkant nodigt direct uit en maakt nieuwsgierig. Sowieso, als je er even doorheen bladert, komt de warmte je al toe sprankelen. Een prachtig kleurenpalet en dan ook nog eens zo'n bijzondere kat.


Het verhaal gaat over kat Faro die geen vacht heeft en graag van een ander dier een jas wil passen, want dan voelt hij zich vast speciaal en mooi. Maar elke jas heeft niet alleen voordelen, juist ook nadelen. Zo is de jas van Leeuw wel erg zwaar, de jas van Pauw weer erg lang, de jas van Hagedis te strak en de jas van Orang-Oetan veel te groot. Faro is verdrietig en dat is te zien aan de illustratie; geen enkele jas past. Hij voelt zich niet bijzonder. Maar dan ontmoet hij Varken...


Een hartverwarmend prentenboek met een mooie boodschap: je bent goed zoals je bent! En wat fijn dat de dieren in dit boek Faro willen helpen met mooi zijn, ook al lukt dat in eerste instantie niet direct.

Dat het boek warmte uitstraalt is in woord en beeld duidelijk. Op één illustratie lijkt de kat wel een beetje eng, die bij de hagedis; dat was hier in huis toch wel de minst aantrekkelijke illustratie. Hoewel het wel goed laat zien wat voor een soort kat het nou precies is en die gelijkenis is treffend.


De vijfjarige hier in huis vond er dit van: 'leuk, omdat die kat er een beetje gek uitziet en de hagedis is zo mooi'. Hij bladerde er graag in, maar was wel wat in de war bij de illustratie waar de kat bovenop alle 'jassen' zit, want de bovenste jas lijkt ook wel heel erg op de manen van een leeuw. Dat werd terugbladeren en kijken welke jas bij welk dier hoort en als je dat goed en nauwkeurig doet ga je nóg beter verschillen tussen de dieren zien.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page