top of page

Een panda op het podium van Sarah Horne


Als je 'Een panda voor mijn verjaardag kent', dan ga je dit tweede verhaal over panda Puck ook pandastisch vinden. Wederom een spannend avontuur in een mooi vormgegeven handzaam boek.


Panda Puck heeft het enorm naar haar zin als nanny bij het gezin van Chris. Nog leuker is het dat ze een eigen theatershow heeft, Panda-mime; ze is helemaal in haar nopjes. Het publiek denkt dat het een verkleed persoon is. Niemand heeft door dat ze naar een echte panda kijken. Als een vrouw na een show erg geïnteresseerd is in Puck en een interview wil, gaan ze in zee met haar. Ze dromen al van Hollywood! Maar wat zij niet weten: deze vreselijke Patty P. is ervan overtuigd dat Puck de panda een echte panda is en gaat dit zaakje tot de bodem uitzoeken. Chris hoort Patty stiekem praten over haar snode plannen. Hij probeert zijn familie en Puck te overtuigen dat Patty P. liegt. Alleen gelooft niemand Chris.

Heel geleidelijk wordt uitgelegd hoe Puck de Panda bij Chris en zijn familie terecht is gekomen, terugverwijzend naar het verhaal uit het eerste boek.


Het boek bevat veel korte hoofdstukken die allemaal diverse speelse zwart-wit illustraties bevatten. Een enkele keer is er binnen een hoofdstuk sprake van een wisselend perspectief van Puck en Chris. Dit is soms wat verwarrend. Het is een fijn lettertype, lekker groot, waardoor het aantrekkelijk oogt.


Het eind gaat wel wat snel. Middenin een hoofdstuk is het ineens zes maanden later, terwijl verdere (grote) sprongen in de tijd worden aangegeven door een nieuw hoofdstuk te beginnen. Daarbij is het slot wat ongeloofwaardig, want Patty zit met Puck een vlog te maken; ze lijken ineens de beste vriendinnen.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page