top of page

Een wereld vol kleur van Arlette Straathof en Ben Lerwill

'Een wereld vol kleur' is een bijzonder kleurrijk prentenboek dat je meeneemt op reis de wereld over en alle kleuren laat ontdekken. Bijzonder daarbij is dat je alle kleuren eigenlijk overal wel terugziet. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar kleuren zie je overal in de wereld terug. Zoals Ben Lerwill al aangeeft achterin het boek 'Er zijn veel verschillende religies, het eten is overal anders en de tradities ook, maar we wonen allemaal op dezelfde aarde. Daarom is het belangrijk dat we die koesteren'. Dat dit de boodschap is in het boek, voel je al vanaf de eerste bladzijden. Je ziet herkenbare kleuren, steeds vier bladzijden per kleur, waarbij de eerste twee bladzijden van een specifieke kleur twee voorbeelden geven en als je de bladzijde vervolgens omslaat, zie je op twee bladzijden één grote illustratie met weer een voorbeeld. Sterk aan het boek is de diversiteit. Je ziet diverse plekken op de wereld. Die plekken zijn bijvoorbeeld gebouwen, dieren, tradities, mensen, voertuigen of natuurverschijnselen. Zo zie je een geel stadion in Brazilië, gele taxi's in New York en gele zonnebloemvelden in Spanje.


De sfeer die dit boek ademt, is warm en krachtig, wat vooral komt door de betoverende illustraties, de warme kleuren en de soepele overgangen tussen de voorbeelden die gegeven worden. Ook in de illustraties is de diversiteit te zien.


Mocht je een boek zoeken dat gaat over de wereld en diversiteit én over wat we gemeen hebben met elkaar overal in de wereld, dan heb je aan dit boek een goeie. Ideaal om dus in te zetten bij deze thema's. Je kunt daarnaast natuurlijk kinderen zelf voorbeelden van diverse kleuren laten bedenken en eventueel laten tekenen of er iets over laten schrijven.

Schrijver: Ben Lerwill

Illustrator: Alette Straathof

Vertaler: Maria van Donkelaar

Jaar: 2023

Genre: prentenboek

Leeftijd: 4+

Uitgeverij: De Vier Windstreken

Commentaires


bottom of page