top of page

Eiland van Mark Janssen


Tekstloze prentenboeken zijn er echt te weinig. Zeker, ze zijn er, maar niet allemaal even sterk en nog lang niet genoeg. Een tekstloos boek dat wat mij betreft de kroon spant is Eiland. Alleen het omslag is al magisch en als je dan verder door het boek bladert, zie je fantastisch, dromerige illustraties gemaakt door Mark Janssen. Het grappige aan dit boek is, dat het eerst mét tekst naar de uitgever is gegaan en tóch zonder tekst werd uitgegeven.


In dit boek ga je mee op reis met een vader, een meisje en hun hond. Hun schip overleeft een storm niet, maar zij wel. Ze komen op een klein, mooi eiland terecht. Ze bouwen een huisje van hun vlot en daarna volgen er allerlei avonturen. Wat zo mooi is aan dit verhaal is het feit dat de vader en het meisje niet direct door lijken te hebben dat hun eiland een schildpad is én dat de schildpad uiteindelijk lijkt te zorgen voor de vader, het meisje en de hond.

Je kijkt je ogen uit op elke bladzijde. Er is zo veel moois te zien. In een divers fleurig en kleurrijk kleurenpalet, laat Mark Janssen je meegenieten van het leven in de zee. Van alles komt voorbij. De kleuren die daarbij gebruikt zijn, knallen bijna (lieflijk) uit het boek. Uit de illustraties blijkt alles: gevoelens, liefde, blijdschap en de kracht voor de natuur.


Je kunt ontzettend veel met dit boek, voor alle leeftijden kun je wel wat bedenken, maar gebruik het sowieso vooral om verhalen te vertellen.


Niet voor niets is dit boek een van mijn favorieten, anders zou het niet in mijn banner en logo terug te vinden zijn :-)

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page