top of page

Elke dag broerdag van Tineke Honingh


Een hartverwarmend verhaal over een bos broers. De vijf broers, Robbe, Noa, Kees, Dook en vijfjarige Tibbe groeien op in een samengesteld gezin en gaan op missie om hun broederschap te redden. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar toch kan het avontuur van de broers als reddingsactie worden gezien. Noa heeft namelijk een paarse envelop gezien met de naam van advocaten erop: broeralarm! De broers gaan op zoek naar de brief en vermoeden na het lezen van de brief dat ze waarschijnlijk uit elkaar worden gehaald en dat is het laatste wat ze willen. Dat is de reden dat ze op zoek gaan naar een advocaat speciaal voor kinderen en wat wil het geval: oudste broer Robbe weet een advocaat, heel vlakbij. Ze gaan op pad en samen ontdekken ze wat ware broers zijn betekent én ze leren elkaar nóg beter kennen. Helemaal als blijkt dat Robbe ze ondertussen niet naar de advocaat wil leiden, maar naar iemand anders...en dat allemaal met extreem goede bedoelingen.


Een goed opgebouwd verhaal waar menig 10-plusser enthousiast van zal worden. Het verhaal wordt verteld vanuit Noa. Met humor, vele andere emoties en wat spanning lees je dit boek zo uit. Tineke Honingh is sterk in het in rake woorden vertalen van een groots probleem en een bijzonder verhaal. Leuke toevoeging zijn de stamboom en het kaartje van het bos waar de broers hun avonturen beleven.


Om voor te lezen, zelf te lezen én om te bespreken, want dit boek is zeker niet zo maar een mooi verhaal. Nee, er zit zo veel onder dat het aan te raden is, er samen meer mee te doen. Je kunt doorpraten over onder andere een samengesteld gezin (bijvoorbeeld: wat is dat? Wie groeit ook in zo'n gezin op? Hoe voelt dat/zou dat voelen?) of over broers (bijvoorbeeld: hoe zou jij de band met je broers kunnen verbeteren? Welk verschil is er tussen 'eigen' broers en geen 'eigen' broers?)Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page