top of page

Elke dag iemand anders van Jef Aerts


Dit prentenboek van Jef Aerts gaat over Juno; een meisje dat zich elke dag verkleedt als iemand anders. Op elke illustratie is Juno weer iemand anders.

‘Op maandag is ze de baas van het orkest…’


‘Op donderdag is Juni de maan…’

‘Op zondag barst de oorlog los…’Haar broertje Billy speelt in het begin van het boek graag mee, maar vindt het uiteindelijk, als er iets niet zo leuks gebeurt, maar raar allemaal. Juno vindt het heerlijk om te worden wat ze wil, maar haar broertje Billy denkt er anders over en vraagt Juno of ze voor één keer gewoon zijn zusje wil zijn.


Een prachtig vormgegeven boek over relaties tussen broer en zus, worden wat je wil, fantasie, diversiteit en dromen hebben. Zo op het eerste gezicht lijkt het een eenvoudig prentenboek door de opbouw van de dagen en een keerpunt in het verhaal. Toch is het een prentenboek waar een diepere laag in lijkt te zitten, hoewel het een beetje zoeken is naar die diepere laag.

Die laag lijkt te maken te hebben met dat je ook kunt doorslaan met fantasie, dat dat niet altijd leuk is die vrijheid en blijheid. En met het feit dat realiteit en fantasie niet zo makkelijk samen gaan. Ondanks dit is het een boek waar je veel in kunt ontdekken met prachtig prenten die de tekst perfect aanvullen. Zelfs de details zijn schitterend! Alleen om de illustraties van Merel Eyckerman al de moeite waard!


Een ideaal voorleesboek als je kinderen wilt helpen bij het stimuleren van fantasie of als je het gewoon wilt hebben over dromen hebben en die navolgen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentar


Mengomentari telah dimatikan.
bottom of page