top of page

Er was eens een beer van Jane Riordan


Heerlijk (voorlees)boek voor jong en oud met tien verhalen van vóór het begin, voorzien van prachtige illustraties en een zachte, lieve, goede en humoristische sfeer.


Dit verhalenboek gaat over vóór het begin, dus voordat Winnie de Poeh, Knorretje, Iejoor, Teigetje, Konijn, Uil Kanga, Roe en Christoffer Robin elkaar hebben ontmoet. Je leest in dit boek hoe ze bij elkaar kwamen.


In dit boek gaan de avonturen dus ook over de tijd voordat ze in het Honderd-Bunders-bos woorden. En dat zijn heel wat avonturen, zoals een verhaal waarin een beer wordt gekocht, waarin Poeh een ander ontmoet en Iejoor niet en een verhaal waarin het regent, heel veel. Compleet met vermissingen, dino's en fantastische verstopplekken


Heel knap hoe Jane Riordan de schrijfstijl van A.A.Milne na doet, om dit boek een echt Poeh-verhaal te laten zijn. Dit boek is dus geïnspireerd op verhalen over Winnie de Poeh en geeft een inkijkje in de voorgeschiedenis van Poeh.


De illustraties zijn prachtig, lieflijk, zacht, klein, groot, grappig, schattig en nog veel meer; zo mooi en zo echt zoals in andere verhalen van Poeh.


Extra leuk zijn de liedjes van Poeh. In elk hoofdstuk staat er één. En vaak in gekke vormen: in het dierentuinverhaal een liedje in de vorm van een giraffe en als Poeh op zijn kop het liedje zingt, staat de tekst ook op z'n kop. Heel creatief en leuk gedaan!


Gegarandeerd leesplezier!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page