top of page

Ergens in de sneeuw van Linde Faas'Magie kun je overal vinden, als je maar goed kijkt'


Sofie woont in de stad en droomt van sneeuw, van lichtjes en sterren, van cadeautjes en muziek. Overal is het feest, behalve bij Sofie, wat heel goed te zien is in de illustraties. Dat zie je namelijk aan haar verdrietige gezicht en de donkere ramen terwijl in het gebouw waar Sofie woont verder overal licht brandt. Sofie besluit op zoek te gaan naar iets magisch en stapt de kou in. De magie begint al snel als ze in een sneeuwstorm een eland tegenkomt. Ze mag op zijn rug. Ze komen uiteindelijk bij een bos, groter dan ze ooit heeft gezien. Een compleet witte wereld. Ze ziet een eenzame, kleine boom en maakt de boom samen met alle dieren stralend mooi. Toch voelt ze zich ondanks de saamhorigheid alleen...maar waarom?


Een prachtig verhaal met verbluffende illustraties en beeldschone taal. De magie spat van de bladzijden af door beeld én tekst. Zonder dat het benoemd wordt, weet je als lezer dat dit verhaal draait om kerst. En dan met name over samen zijn met degene van wie je houdt. Hoe mooi je boom ook is echte liefde en warmte is het belangrijkst.


Indrukwekkend hoe Linde Faas met zo weinig verschillende kleuren, voornamelijk zwart en wit, een verhaal zo mooi en krachtig kan maken.


Je kunt zien dat Linde Faas het landschap, de schoonheid van de natuur in Noorwegen heeft geprobeerd te vangen in dit boek. Echt prachtig!


Goed in te zetten als voorleesboek rond kerst of in de winter of bij thema's als seizoenen en vieringen. Gespreksstof genoeg: van heel basaal 'hoe ziet jouw droomboom eruit?' tot meer verdiepend 'waar word jij het meest gelukkig van?'
Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
bottom of page