top of page

Gekkie de gekko van Rachel Bright en Jim Field


'Je krijgt wat je geeft...'


Een heerlijk vrolijk, grappig en lief prentenboek met een duidelijke boodschap die aan het eind van het boek prachtig wordt verwoord.


Dit is alweer het zesde boek van Rachel Bright in deze serie. Misschien ken je een van de andere bekende boeken van haar al, bijvoorbeeld 'De vechtende eekhoorns' of 'De leeuw in de muis'. Allemaal vrolijke, toegankelijke, kleurrijke boeken met elk een uniek onderwerp en een wijze les.


Gekkie de gekko houdt van zingen. En hoe! Hij wil een ster worden! Maar hij zingt zo vals als een kraai en dat weet hij zelf nog niet. Als hij er dan toch achter komt door zijn echo te horen, krijgt hij een tip van een vlinder. Die volgt hij op en wat er dan gebeurt is erg mooi! De wending is vindingrijk.

Het is een grappig én leerzaam boek. Je leert wat een echo is, dat samen soms echt beter is dan alleen en dat luisteren naar een ander en rekening houden met een ander toch wel erg goed is.


De kleurrijke prenten waar heel veel op te ontdekken valt zijn prachtig. De tekst is op rijm en heeft een heerlijk ritme. Kan ook bijna niet anders als het vertaald is door Bette Westera.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page