top of page

Gevonden van Cees van de Berg


Prachtig boek over een meisje, Frietje genaamd, dat een oude verwarde man vindt op het fietspad en mee naar huis neemt. De man heeft een grote bult op zijn hoofd en weet niet meer wie hij is of waar hij vandaan komt. Frietje noemt hem meneer Fritz. Als Frietje haar ouders weet te overtuigen, mag meneer Fritz tijdelijk bij hen wonen. Er ontstaat een mooie vriendschap tussen het meisje en de man en samen gaan ze op zoek naar de echte identiteit van meneer Fritz. Frietje zet alles op alles om hem te helpen in zijn zoektocht naar wie hij is. Prachtige band tussen een ‘opa’, althans dat denkt Frietje eerst, en een jonge meid.


Het boek is in de ik-vorm geschreven, waardoor je als lezer de belevenissen en de gedachtewereld van Frietje van dichtbij beleeft. De schrijver doet dit zo knap, dat je als het ware in het hoofd van Frietje duikt.


Een boek dat je in één ruk uitleest en één waarvan het verhaal lang blijft hangen. Een prachtig, aangrijpend boek. Heerlijk die nuchterheid van Friet en de lieflijkheid van meneer Fritz. Goed van de auteur om over zo’n onderwerp te schrijven.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page