top of page

Gewoon Ted van Lisa Sheehan

Hartverwarmend, bijzonder aandoenlijk prentenboek!

Een mooi prentenboek over anders zijn, alleen zijn én gewoon jezelf zijn. Jezelf zijn is goed genoeg! Ted de draak is op zoek naar vriendjes, maar iedereen is bang voor hem; wat wil je ook als je een draak bent! Ook al kijk je lief naar andere dieren en maak je een lekkere taart voor de konijnen die naast je wonen of knutsel je een vogelhuisje voor de vogels. Nee, stoom uit je neus en scherpe klauwen zijn veel te eng; hij eet vast alles en iedereen op! Als Ted ziet dat er een beren picknickfeest wordt gehouden, heeft hij een plan. Hij maakt een berenkostuum en verkleedt zich als beer. Op het beren picknickfeest maakt hij vriendjes, maar dan gebeurt er iets onverwachts...zal hij vriendjes houden? Ted is geen standaard draak: lieflijk, zachtaardig...gewoon hartverwarmend en aandoenlijk. Een bijzonder mooi boek en zeker niet te zoetsappig! Precies goed!

De illustraties zijn prachtig, kleurrijk en lieflijk. Er gebeurt veel en er is veel te zien, dat maakt het een uitnodigend boek om voor te lezen. Emoties zijn goed af te lezen uit de illustraties. Dat intrigeert kinderen. De tekst is niet te moeilijk, passend en speels. Bij de vogels die vliegen, vliegen de woorden bijvoorbeeld mee.


Een prentenboek met een onderwerp dat veel aandacht verdient. Heel goed voor te lezen aan de jongste kleuters om het over anders zijn en jezelf zijn te hebben. Je kunt met de kinderen filosoferen en veel vragen stellen naar aanleiding van het voorlezen van dit boek. Hoe zie jij eruit? Wat maakt jou anders dan een ander? En wat is juist hetzelfde? Ook emoties zijn goed te bespreken aan de hand van dit boek. Zowel de illustraties als de tekst geven daar veel voorbeelden van: verdrietig, blij, bang etc. Ze komen allemaal voor in dit boek. Een goed prentenboek om interactief voor te lezen, herhaald voor te lezen en om in te zetten in de leeshoek bij het thema 'ik' of 'anders zijn'. Twee thema's die regelmatig aan bod komen op school.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page