top of page

Grappige billen en gekke bekken van Alex Morss & Sean Taylor


Verrassend grappig en gek dierenboek!


'Sommige dieren zien er heel grappig, gek, wonderlijk of eigenaardig uit, maar daar zijn goede redenen voor.'


Wat een fijn informatief boek met precies de goede hoeveelheid informatie per gekke of grappige eigenschap (vier bladzijden met diverse dieren) én per dier. Bij het begin van elk hoofdstuk word je meegenomen door een dier dat zichzelf voorstelt waarbij vaak iets staat als 'maar ik ben niet de enige...' Het zijn heel gewoon ogende dieren, maar ook minder bekende en bijzondere dieren die allemaal iets geks of grappigs en dus unieks hebben.


Van elk dier is een prachtige illustratie waarbij de gekke of grappige eigenschap meestal mooi zichtbaar wordt. Door de korte stukjes tekst, de mooie illustraties en de zinnen die makkelijk te lezen- doordat ze redelijk kort zijn en de lezer regelmatig aanspreken- is dit een aanrader om in je klas te hebben staan.

Er staan heel veel weetjes in over rare staarten, aparte poten, maffe neuzen, bijzondere billen, gekke bekken, ongewone ogen, wonderlijke nekken, vreemde oren, supertanden en typische tongen. Denk bij grappige billen aan de scheten die lamantijnen (zeekoeien) laten om vooruit te komen door deze explosie aan bellen. Of denk aan de snavel van het vogelbekdier waardoor hij kan zwemmen. Ook de bijzondere Texaanse padhagedis die vies smakend bloed uit zijn ogen spuit naar de bek van zijn vijand. De oren van de grootoormuis zijn ook al zo bijzonder: het zijn de grootste oren in verhouding tot het lichaam van het dierenrijk!


Lees zelf verder en verbaas je over de wondere wereld van de dieren!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page