top of page

Groene helden van het dierenrijk van Lotte Stegeman


Dat we wat moeten doen aan het klimaat weten we, maar dat er dieren zijn die ons een handje helpen, weten veel mensen niet. Ook al lijkt het nog zo weinig, alle kleine beetjes helpen!


In dit boek vind je de bijzondere verhalen over tien klimaathelden; groene helden. Fijn, zo'n andere en dus originele invalshoek. De laaglandtapir poept erop los, waardoor er weer planten en bomen groeien op plekken waar dat anders niet lukt. Een muskusos houdt de CO2 in de permafrost. De kever eet lekker ons niet-afbreekbare plastic op. De walvis is voor heel veel dingen goed, maar zijn poep is het beste. De bossalamander is de stofzuiger in het bos. En wat de zeeotter, de bosolifant, het kleine krill, een vleermuis en de maki en mens dan betekenen voor ons en dus voor ons klimaat, daar moet je zelf maar achter komen!

Fijn dat Lotte Stegeman het klimaatprobleem op zo'n originele manier verwerkt in dit boek. Juist even van de andere kant: dieren doen al heel veel om ons te helpen. De schrijfwijze is fijn, wat mede komt door taalgebruik en woordkeuze; de manier van aanspreken houdt jou als lezer erbij en de grapjes tussendoor zijn ook erg leuk. Ondanks deze wat grappige insteek, barst het boek van de nuttige informatie.


Het boek bevat veel prachtige illustraties die de details goed vergroten. Heel speels en vrolijk en passend bij de schrijfstijl.


Door het handzame formaat is dit een boek dat uit de kast zal worden getrokken door kinderen vanaf een jaar of acht of negen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page