top of page

Het Briljante Bloemen Boek van Yuval Zommer

'Het Briljante Bloemen Boek' staat boordevol informatie over bloemen. Het boek bestaat uit 26 verschillende onderwerpen, die verspreid over twee bladzijden kort worden uitgewerkt. Op elke bladzijde barst het van de schitterende illustraties die goed passen bij het onderwerp en samen een prachtig boek vormen.


Elk onderdeel heeft een titel waaronder dikgedrukt een vraag staat die past bij de titel. Het antwoord op die vraag staat kort maar krachtig direct eronder, waarna dieper op de vraag ingegaan wordt op de rest van de bladzijden met kleine stukjes tekst die allemaal zijn voorzien van een kopje. Voorbeeldvragen die een goed beeld van de inhoud van het boek geven zijn: 'Waarom bestaat een bloem?', 'Waarom zijn rozen rood en viooltjes blauw?', 'Waarom heet de kersenbloesem kersenbloesem?', 'Groeien er bloemen in de woestijn?', 'Hoe reist een zaadje het liefst?' en 'Waarom hebben planten onze hulp nodig?'


Een ideaal boek om kinderen alles te leren over bloemen, welke soorten er zijn, hoe bloemen aan hun naam komen, hoe planten of bloemen overleven, waar ze leven, wat jij kunt doen om planten en bloemen te helpen en meer. Uiteraard komen niet alle soorten aan bod, dat zou dit boek te dik hebben gemaakt, maar wel redelijk opvallende soorten, zoals de reuzenaronskelk die ontzettend stinkt of orchideeën, cactussen en protea's.


Doordat elke bladzijde prachtige kleurrijke illustraties bevat is het niet alleen een leerzaam boek, maar ook een prachtig boek om alleen al door te bladeren. De kleine stukjes tekst bevatten regelmatig woorden die minder bekend zullen zijn. Die worden vaak goed kort uitgelegd door tekst of beeld, maar niet altijd. Achterin het boek staan daarom niet voor niets nog wat belangrijke bloemenwoorden, zodat je nóg meer leert. Een extra uitdaging in dit boek is het zoeken van een bloembol die verstopt is op diverse pagina's. Tot slot vind je nog een register zodat je alle bloemen (en dieren of planten) op kunt zoeken in dit boek.

Auteur: Yuval Zommer

Vertaler: Jesse Goossens

Jaar: 2020

Genre: informatief

Leeftijd: 8+

Uitgeverij: Lemniscaat

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page