top of page

Het eigenwijze huisdierenboek van Marc ter Horst


Een bijzonder toegankelijk en leerzaam boek vol leuke weetjes. In dit boek vind je ontzettend veel diverse informatie over (huis)dieren. Het boek bevat vijftig verschillende dieren en is opgebouwd aan de hand van diverse soorten huisdieren: harige huisdieren, kale huisdieren, boerenhuisdieren, huisdieren die iedereen heeft, vliegende huisdieren, beroemde huisdieren, huis-dieren, helpende huisdieren, verboden huisdieren en huisdieren dier er ook nog in moeten. Onderaan elke pagina, naast het paginanummer, kun je terugvinden over welk type dier je nu iets leest, een handig extraatje.


Elk dier in dit boek krijgt twee (volledige) pagina's de ruimte om zijn of haar schoonheid, zijn doen en laten en alles wat je verder over het dier wilt weten te laten zien. Bij elk dier staan diverse illustraties soms klein, soms wat groter. De illustraties van Tom Schoonooghe zijn erg mooi, speels, grappig en passen perfect bij het verhaal. Dat grappige zie je eigenlijk wel terug in elk verhaal. Het is niet een heel serieus boek, deels zeker, want er staat heel veel interessante (nieuwe) informatie in voor kinderen, maar alles wordt op een pakkende en soms grappige wijze verteld. Deze combinatie en dat vooral de leuke informatie, maakt het een erg aantrekkelijk en toegankelijk boek.

Een aantal origineel ingedeelde en verrassende dieren: Jessica het nijlpaard, zilvervisjes, Mandy de rat, de alpaca, de axolotl, kanaries onder de grond, gekloonde huisdieren en de vink. Je kunt het zo gek niet bedenken; de meest bekende maar ook de gekste (huis)dieren komen in dit boek voor.


Een welkome afwisseling zijn de eigen belevenissen van Marc ter Horst; bijvoorbeeld zijn eigen verhaal over de zeeschildpad. Dit verhaal gaat over de belevenissen van Marc ter Horst en zijn dochter. Bij het verhaal over Joepie staat ook duidelijk dat het verhaal gaat over de parkiet die Marc ter Horst zelf ooit had.


Al met al een leerzaam en bijzonder mooi boek om in te zetten in jouw midden- of bovenbouw klas. Gewoon om zelf te laten lezen of om voor te lezen!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page