top of page

Het eiland van olifant van Leo Timmers


Een uitnodigend prentenboek over een olifant die na een storm op een eiland strandt en gered word door een muis. Een muis en een olifant op één boot...je raadt het al, het bootje is te klein. Olifant probeert nog een groter eiland te maken met de restanten van de boot van muis. 'Gelukkig kwam er een zeilboot aan. De schipper had nog plaats vooraan.' Maar helaas die boot ging lek. Ze pasten ook niet op de boot van krokodil. Gelukkig kunnen ze goed bouwen met alle onderdelen van de boten: het eiland werd steeds groter en werd 'Het eiland van olifant' genoemd. Maar dan komt er storm..., zal het eiland blijven bestaan of wegwaaien?

Prachtig vormgegeven boek met korte zinnen die perfect rijmen. Ook de kleuren in het boek zijn het vermelden waard. De momenten alleen in de storm en op het eiland zijn donker en naarmate het boek vordert, worden de illustraties steeds kleurrijker. Er valt op elke bladzijde wat nieuws te ontdekken. Heel vindingrijk boek!


Heel goed in te zetten bij de kleuters. Lees het lekker vaak voor, laat kinderen de zinnen afmaken, de platen in goeie volgorde leggen, laat ze met de getallen spelen die voorkomen op de illustraties en zet het vooral in bij thema's als alleen of samen zijn en je ergens thuis voelen. Ook een zeer geschikt boek om het te hebben over oplossingen bedenken!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page