top of page

Het monster van Loch Ness en meer dan 100 mysteries van Tom Adams en Yas Imamura


Hoe kan het dat een schip in het niets verdwijnt? Wonen er aliens in Amerika? Wat doen meren midden in de woestijn? Bestaat Bigfoot echt? Kunnen steden plotseling verdwijnen? Bestaan heksen alleen in sprookjes?


In dit magisch vormgegeven boek lees je informatie over heel veel verschillende mysteries. Mysteries die je misschien al kent, zoals het Monster van Loch Ness, graancirkels, Dracula, Bermudadriehoek, maar ook mysteries waar minder harde bewijzen voor zijn, die we gerust onverklaarbare mysteries kunnen noemen. Denk aan de Roanokekolonie, lichtpilaren, de motman en de heksenprocessen van Salem. Kortom, heel veel grote en kleinere vreemde dingen...


Het zou maar zo kunnen dat je best al wat weet over een bepaald mysterie, maar of je echt alles weet, dat valt te ontdekken door de vele feitjes in dit boek, want dat er veel informatie in staat is duidelijk. Sommige informatie is bekend en goed onderzocht, maar bij andere mysteries staat nadrukkelijk dat tot op de dag van vandaag niemand heeft kunnen ontdekken wat er is gebeurd, of iets echt heeft bestaan of hoe iets in elkaar zit. Zo lijken de mysteries van het verdwijnen van vliegtuigen in de bermudadriehoek opgelost, is het maar de vraag of de hangende tuinen van Babylon echt hebben bestaan en is het mysterie van de mensen van het eiland Roanoke in verdwenen dorp niet opgelost. Het boek stuurt duidelijk op het doen van meer onderzoek om deze mysteries te ontrafelen en dat dat goed kan met alle nieuwe technieken en materialen die steeds weer worden uitgevonden en worden gemaakt.

Het is een dik boek met veel tekst en soms wat kleinere lettertypen vol met bijzonder mysterieuze illustraties. De voorkant alleen al is valt op: de neonkleurige titel en een gat in het boek. Deze speelse vormgeving door onder andere diverse kleurvlakken, blokken tekst, bijzondere kleurencombinaties en gezichtsuitdrukkingen zorgen ervoor dat het boek een aantrekkelijk geheel is. Daarnaast bevat het boek veel rijke taal; er valt veel te leren en er zullen veel nieuwe begrippen voorbijkomen.


Het boek bestaat uit tien delen, van mysterieuze verdwijningen, natuurverschijnselen, bedrog tot geesten en spoken. Deze indeling staat duidelijk gemarkeerd in de inhoudsopgave, maar als je dan door het boek bladert, vind je die verdeling niet met naam terug (groot) bovenaan in de bladzijde; wel in een klein lettertype links- of rechts onderaan de bladzijde. Die toevoeging en dus zichtbare scheiding tussen de diverse onderdelen door bijvoorbeeld een tussenbladzijde had het geheel net iets overzichtelijker gemaakt. De titels in dat specifieke deel en de mensen of verschijnselen die daar worden besproken, zijn wel eenvoudig terug te vinden.


Achterin vind je nog een woordenlijst waarin lastige woorden kort worden uitgelegd en daarna volgt nog een register. Fijn, want dat maakt zoeken in zo'n boek vol informatie makkelijk.

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page