top of page

Het monstermeer van Leo Timmers


Een heel fijn kleurrijk prentenboek dat het voorlezen meer dan waard is!


Een witte eend stelt drie andere eenden voor om samen naar het meer te gaan. Een gekleurde eend die als enige ook een naam heeft in dit boek, namelijk Erik, twijfelt: '...ze zeggen dat er een verschrikkelijk monster woont!'. Toch gaan ze, want er zitten alleen maar vissen en kikkers in het meer, aldus de andere eenden. Op de prenten zie je ook duidelijk géén monster. Maar als je daarna de bladzijde omslaat, ga je al snel twijfelen, want waarom zwemmen de vissen en de kikker ineens weg? Wat er dan gebeurt, moet je gewoon zelf ervaren.

De stijl van Leo Timmers is uniek, ondanks dat het 'gewoon' geschilderd is, maar zo ziet het er niet uit. Des te knapper. Mooie kleuren en de dieren zitten op een bijzondere manier in elkaar. De uitklappagina is een leuk extraatje. Daar valt zo veel te zien. Je kunt er bijvoorbeeld dieren of monsters gaan tellen en samen voorwerpen gaan zoeken.


De twist in het verhaal maakt het een sterk, grappig én leerzaam boek. Daarnaast is dit een aanwinst wat betreft visuele prentenboeken. Prentenboeken waar weinig tekst in staat, die worden verteld door beeld en tekst, zijn een ware toevoeging voor in de kleuterklas. Kinderen kunnen aan de hand van de duidelijke vrolijke prenten het verhaal heel goed zelf (na)vertellen.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page