top of page

Het mysterie van het steehouwertje van Thé- Tjong- Khing


Als Markus met zijn vader mee gaat naar de KoepelKathedraal gebeurt er iets geks. Er wordt een robijn gestolen! Markus gaat in de kathedraal als Superhavik op jacht naar de dief en zet de achtervolging in. Op elke bladzijde in het verhaal komt Markus in een andere ruimte van de kathedraal én wordt naast de beschrijving van de ruimte en de zoektocht naar de dief steeds een ander beroep toegelicht aan de hand van het verhaal én de illustraties. Zal het Markus lukken de dief te pakken te krijgen?


Thé-Tjong-Khing heeft dit boek geschreven voor de kinderen van iemand van de kerk in samenwerking met de stichting KoepelKathedraal in Haarlem. Het verhaal is dus een spannend avontuur geworden over een jongen die een dief achtervolgt in de kerk. Een prachtige manier om een rondleiding door de gehele kerk te krijgen. Je komt langs verschillende mooie plekken in de kathedraal en je maakt kennis met verschillende beroepen.

Voorin en achterin het boek staan allemaal kleine illustraties die terugkomen in het verhaal. Deze plaatjes worden hier nader uitgelegd. Voorin staan illustraties die passen bij het ‘speuren in de KoepelKathedraal’ en achterin staan ‘de dieren van de KoepelKathedraal’.


Achterop het boek staat dat Thé-Tjong-Khing het mysterie tot leven brengt in dit prentenboek voor alle leeftijden. Voor kinderen vanaf zeven jaar is het een schitterend leerzaam en spannend boek. Leerzaam omdat je heel veel leert over hoe een kerk eruit ziet én je leert heel veel over specifieke beroepen, zoals een steenhouwer, orgelbouwer, houtsnijder en mozaïekmakers. Die beroepen worden heel kort en makkelijk toegelicht. En het is een spannend boek omdat je wilt weten of Markus de dief kan pakken.


Voor kleuters is het nog best een pittig verhaal, maar zeker voor te lezen als je daar goed op in weet te spelen. Leg moeilijke woorden (zoals monstrans) simpel uit of gebruik de illustraties want die vullen het verhaal ontzettend goed aan. De illustraties zijn werkelijk prachtig; je komt ogen te kort.


Heel fijn: er is een lesbrief bij dit boek, kijk op Kinderboeken.nl

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page