top of page

Het rijmt niet op mol van Bethan Clark


Gis de Geit ontmoet Mol, Milo Mol. Als Milo Mol zijn zin wil afmaken en zegt 'Ik woon in een...', gaat de Geit los. Hij bedenkt allemaal rijmwoorden die eindigen op 'mol'. Gis de Geit raadt en gist, maar elke keer raadt hij het niet goed. Milo Mol wil eigenlijk gewoon zeggen waar hij woont, maar komt er niet tussen. Als bij Milo Mol de maat vol is, is Gis de Geit enorm teleurgesteld met het antwoord en hij verbetert Milo Mol ook nog eens... Best vermoeiend zo'n geit die alleen maar wil rijmen!


Als je dit verhaal voor gaat lezen, heb je geheid lol, want de gekke geit en de stugge mol zijn een mooi team samen. Daarnaast is het gewoon een grappig verhaal. Verder zijn de illustraties van Anders Frang grappig, strak en speels. Samen met de tekst is het een sterk geheel, wat mede komt door de wisselende vormgeving: speelse praatwolkjes afgewisseld met gewone tekst.

De vertaling is gedaan door Bette Westera en dat is weer subliem gedaan, want de tekst loopt heerlijk ritmisch, helemaal passend bij het verhaal.


Als je met kinderen wilt rijmen is dit een ideaal boek om in te zetten, want welke woorden kennen zij die rijmen op mol? Een goed boek om het taalbewustzijn van kinderen te stimuleren.

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page