top of page

Hoe voed ik mijn ouders op? van Stine Jensen en Frank Meester


Aan de hand van 20 verschillende probleemouders werken Stine Jensen en Frank Meester op een zeer toegankelijke wijze uit hoe diverse ouders in elkaar zitten en hoe je het beste met deze ouder om kunt gaan. Voor elk kind dus wat wils, dat kan niet anders met zo veel diverse beschreven ouders. De auteurs werken dit uit aan de hand van diverse filosofen of filosofische uitspraken, zonder dat het heel zwaar wordt. Dat maakt dat dit boek zeker aan te bevelen is aan kinderen die meer willen begrijpen over hun ouders.


Elk hoofdstuk over een type probleemouder start met of een korte vraag/ een beschrijvend probleem vanuit een kind of vanuit een anekdote of een voorbeeld die de schrijvers zelf hebben uitgewerkt. Denk aan 'de vraag-alles-aan-mij-ouder', 'de zit-veel-op-de-telefoon-ouder', 'de scheldende ouder' of 'de te lieve ouder'. Hierna volgt standaard een blokje met vragen om de lezer aan het denken te zetten over zijn of haar eigen situatie (wat doen jouw ouders?) of wat kinderen van iets vinden (wat je bijvoorbeeld vindt van boze ouders en of je vindt dat jongens en meisjes anders opgevoed moeten worden). Daarna een blokje met wat andere kinderen van het geschetste probleem vinden. Vervolgens leggen de auteurs zelf de situatie uit en proberen aan de hand van een filosoof, een uitspraak van een filosoof of andere filosofische wijsheden een antwoord/ een oplossing te geven op de gestelde vraag/ het uitgewerkte probleem.


De vormgeving is aantrekkelijk en speels door de verschillende kleuren, de afwisselende lettertypen en de bijpassende en soms grappige illustraties van Hugo van Look. Ook leuk is de test aan het begin en het teruggrijpen op de tekst aan het eind van het boek.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page