top of page

Ik mis Milo van Pim LammersAls schildpad Milo doodgaat, is het einde zoek voor het kind in dit boek. Meteen op de eerste bladzijde is zijn verdriet al zichtbaar en vertelt het jongetje dat Milo op een dat niet meer bewoog. Uit alles wordt duidelijk: het jongetje en Milo hoorden bij elkaar. Hij mag een nieuw huisdier uitkiezen, maar geen enkel dier kan Milo vervangen. Zelfs de uiteindelijke oplossing in dit boek niet…nou ja, een heel klein beetje dan.


Prachtig hoe de emotie van afscheid nemen in dit boek wordt beschreven. Want daar gaat het juist om in dit boek; hoe neem je afscheid van een dier dat je alles was? Hoe moet je het doodgaan van je huisdier verwerken? Een huisdier is vaak een beste vriend en is er altijd voor kinderen. Daarom is de insteek van dit verhaal zo goed; veel kinderen (met een huisdier) zullen het gevoel dat dit jongetje heeft herkennen.


Een herkenbaar verhaal voor kinderen die een huisdier (moeten) missen. Dat verdriet en gemis is echt niet te beschrijven én niet te vervangen, ook al doet iedereen om je heen en doe jij zelf nog zo z'n/je best.


Alleen de zachte, warme illustraties van Sanne te Loo zijn al prachtig, om lekker in weg te dromen! En dan zit er ook nog eens een lief, sterk en erg mooi verhaal in…

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page