top of page

Ik vang je wel van Anneke GerbrandsIk vang je wel is een lief verhaal over dapper zijn, doorzetten, moed en samenwerken.


Beer is dapper de boom in geklommen, maar nu durft hij niet meer naar beneden. Muis wil hem helpen. Ze bedenken samen van alles, maar alles wat ze bedenken, mislukt. Muis bedenkt steeds meer dingen, die Beer spannend vindt. Beer voelt de druk om Muis te moeten helpen en zakt steeds iets meer naar beneden. In dit deel van het verhaal versterken tekst en beeld elkaar extra goed, omdat je ziet dat Beer eigenlijk onbewust doorzet en uit zichzelf steeds meer naar beneden komt. Het keerpunt dat dan komt is erg mooi. Samen lukt alles!

Dat de boodschap is dat samenwerken werkt, is op een mooie eenvoudige manier uitgewerkt. Eerst is het alleen er voor een ander samen en iets doen voor een ander; de ander helpen. Dat is al heel fijn! En als dat niet lukt, is het des te mooier als er samengewerkt wordt om verder te komen.


Een onderwerp om met kinderen bij stil te staan: hoe help jij een ander? Heb jij wel eens iemand geholpen? Was jij wel eens bang? Kreeg je toen hulp? Wat gebeurde er toen?


De warme illustraties van Michelle Leuveld maken het verhaal heel sfeervol. Met veelal gele, oranje, bruine en paarse tinten is een heel mooi verhaal neergezet, want zonder deze illustraties is het verhaal niet zo krachtig. De kenner herkent direct dat het illustraties zijn van Michelles hand: heel dromerig, sfeervol en lief.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page