top of page

Ik win nooit iets van Evelien de Vlieger


Nelle wint nooit iets, maar als ze te veel wisselgeld terugkrijgt van de bakker gaat ze het wisselgeld inzetten en koopt ze een lot; het blijkt een winnend lot en wel de hoofdprijs van de tombola. Ze wint een compleet verzorgde reis naar Hotel Spido een mooi 3-sterrenhotel, wit met blauwe luiken, met een zwembad en een tuin. Daar gaat ze met het vliegtuig met haar ouders. Haar ouders en Nelle genieten volop van de mooie omgeving, de zee en het lekkere eten. Deze reis is echt een lot uit de loterij want je merkt dat ze het thuis niet heel breed hebben. Haar vader Fred zit veel thuis en haar moeder heeft niet veel werk. In het hotel ontmoet ze Mara, met wie Nelle van alles beleeft, waaronder een avontuur op zee. Ze fleuren allemaal op van deze vakantie, en dan blijkt er ook nog eens een fout gemaakt te zijn met het boeken van de terugreis: ze mogen nog een week langer blijven. Dat vinden ze alledrie niet erg.


De illustraties zijn vrolijk, een beetje abstract en grappig met mooie kleuren. Alleen het omslag zorgt er al voor dat kinderen het boek uit de kast gaan trekken.

Knap gedaan om in een boek voor beginnende lezers zoveel belangrijke thema's, zoals armoede en diverse culturen, zo eenvoudig, maar realistisch aan bod te laten komen


Een heerlijk zelf te lezen boek, maar zeker ook geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen. Het boek is zeker niet bedoeld als een zwaar boek, maar vooral als een luchtig boek met de boodschap dat je eigenlijk op een hele makkelijke manier veel leuke dingen kunt beleven zonder dat je er veel moeite voor moet doen. Niet elke lezer zal de taalgrapjes en woordspelingen van vader Fred door hebben, maar dit leuke taalgebruik maakt het voor de voorlezer ook een feestje om voor te lezen.


Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page