top of page

Ik zal je bewaren van Jeska Verstegen


en adembenemend verhaal over hoe het 11-jarige meisje Jesje een familiegeheim boven tafel weet te halen. Jesjes moeder leeft met een trauma dat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog. Het is daardoor vaak stil in huis. Veel onderwerpen worden vermeden, maar dan praat Jesjes oma haar mond voorbij; ze noemt Jesje 'Hesje'. Dat is de aanleiding voor Jesje om op onderzoek uit te gaan.


Waarom is Jesjes moeder zo vaak zo boos en terughoudend? Waarom noemt Jesjes zieke oma haar Hesje? Waarom mag Jesje niet meeluisteren als meester voorleest in de klas? Allemaal vragen waar Jesje antwoord op wil hebben. Ze gaat dus op onderzoek uit en krijgt antwoord op haar vragen. Ook komt ze achter een stukje eigen familiegeschiedenis. Het zijn niet de antwoorden die ze verwacht.

Niet alleen door deze mooie inhoud maar ook door de korte hoofdstukken en de pakkende schrijfstijl is dit een prachtboek en een aanrader voor in elke klas. Erg beeldend beschreven en aangrijpend, want een trauma gaat niet in je koude kleren zitten...

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page