top of page

Jessie tekent een nieuwe vriendin van Sara Shepard


'Het is waarschijnlijk wel goed om je niet over alles zo'n zorgen te maken... maar het is niet altijd slecht om je zorgen te maken.'


Dit kinderboekendebuut van Sara Shepard voor kinderen vanaf een jaar of 8 laat kinderen zien dat ze niet de enige zijn die piekeren over de kleinste en grootste dingen in het leven. Dat klinkt best serieus en dat is het ook, hoewel het verhaal door de mix van tekeningen en verhaal een grappig geheel is.


Jessie heeft zin om haar beste vriendin Vera weer te zien na de vakantie. Ze heeft haar gemist. Ze heeft zelfs een tekening gemaakt van Vera, maar Vera reageert er bijna niet op. Wat blijkt: Vera is op zomerkamp geweest en is daar vriendinnen geworden met klasgenootje Romy. En Romy wordt in het boek neergezet als een kind dat graag plaagt. Jessie is teleurgesteld en schrijft daarom alles van zich af aan haar hond Cosmo. Dat helpt. In de tussentijd gaat ze op school naar mevrouw Heinen, de lerares gevoelens, die haar al wat jaren helpt al haar piekergedachten te ordenen. Daar komt ze erachter dat ze niet de enige is die bij mevrouw Heinen komt. Langzamerhand krijgt Jessie nieuwe vrienden en komt ze erachter dat haar ouders een geheim hebben. Er gebeuren heel veel dingen waar Jessie zich zorgen om maakt. Maar nog belangrijker: als er wat gebeurt met hond Cosmo, blijkt zorgen maken tóch wel nuttig.


Een minimale graphic novel, als je dat zo kunt stellen, want de vele, kleine grappige en simpelogende tekeningen met tekstwolkjes heb je wel nodig om het verhaal verder te lezen. Dat is dus een ander soort illustraties dan wanneer illustraties het verhaal ondersteunen. Het lettertype van dit boek is ook net even anders dan andere lettertypen. Heel fijn leesbaar.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page