top of page

Kleine Sofie en Lange Wapper van Els Pelgrom


Dit boek bevat negen verhalen die samen een groot avontuur vormen. In elk hoofdstuk beleeft Sofie samen met Lange Wapper en/of Terror allerlei bijzondere avonturen.


Sofie is ernstig ziek, ze ligt alleen maar op bed. Als ze op een avond allemaal geluiden hoort in haar kamer, ontdekt ze dat al haar speelgoed tot leven is gekomen. Ze zitten klaar voor een voorstelling, maar er zijn nog spelers nodig. Sofie gaat uit bed en besluit mee te gaan spelen in het toneelstuk met de titel Wat Er In Het Leven Te Koop Is. Ze belandt dan in een groot avontuur samen met haar nu levende knuffel Lange Wapper en haar kat Terror. Deze avonturen hebben veel onverwachte wendingen, wat het een erg boeiend boek maakt.


Dit boek bevat een verhaal over de laatste dagen van een jong meisje. De dood zelf krijgt weinig aandacht alleen aan het eind, waardoor het verhaal goed te lezen is door en voor te lezen is aan kinderen in de middenbouw. Het verhaal is beeldend geschreven, vlot leesbaar en door de hoofdstukken erg overzichtelijk, waardoor het een ideaal voorleesboek is. De tekeningen, in dit boek zijn dat de originele tekeningen, van Thé Tjong-Khing zijn magistraal. Vooral het omslag is erg mooi.


Doordat dit boek meerdere diepere lagen bevat waarin de grote mensenwereld verpakt is in mooie fantasierijke beelden, is dit een ideaal boek om voor te lezen, om vervolgens het gesprek aan te gaan met de kinderen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page