top of page

Knots van Tijs van Marle


Een heel leuk grappig verrassend verhaal over Knots, een sneeuwpanter, een zekere Freddie en Knots' zusje Tuf. Knots is een holenmensjongen, Tuf is zijn zusje en Freddie is een Oerkie. En volgens de holenmensen zijn Oerkies ontzettend gevaarlijk, maar Knots weet wel beter als hij Freddie ontmoet. Ze gaan de gevonden sneeuwleeuw Stip terugbrengen naar huis en dat brengt de ene na de andere grappige en spannende gebeurtenis. Van op hol geslagen mammoeten tot giebelende lachkikkers. Heel origineel en totaal niet voorspelbaar!


Ook nog eens een leerzaam boek doordat er kleine feitjes over vroeger (de prehistorie) in terug te vinden zijn. Echt een leuk boek voor de middenbouw en fijn: er zijn meerdere delen! Wat ik heel mooi vond: 'Je kon altijd wel geloven wat iedereen tegen je zei maar als je iets zelf had gezien, dan wist je het pas zeker.' Zulke kleine lessen in het leven zitten op een fijne manier verwerkt in het boek.


Dit verhaal valt of staat met een goed beeld en dat is gelukt, want de illustraties van Esther van den Brink zijn zeer passend, speels en gevarieerd. Heel fijn samenspel tussen de vlot geschreven tekst en de mooie, fijne illustraties.

Kommentit


Kommentointi on poistettu käytöstä.
bottom of page