top of page

Kolletje & Dirk Lentekriebels van Pieter Feller en Natascha Stenvert


Inmiddels (2024) bestaan er al heel wat boeken over Kolletje en Dirk. Misschien ken je dit vrolijke tweetal wel van andere boeken. Er zijn in ieder geval al drie seizoensboeken over deze vrienden en regelmatig verschijnt er rondom de Kinderboekenweek nog een boek met voorleesverhalen.


In 'Kolletje & Dirk Lentekriebels' lees je twaalf verschillende verhalen die goed passen bij de lente. Het gaat onder andere over lentekriebels (zin om iets te doen), Pasen, koeien die weer de wei in gaan, vlinders, de paddentrek en dauwtrappen. Andere verhalen kunnen eigenlijk altijd gelezen worden zoals het verhaal over een lurkdrankje, de hoed van een buurman of over de belletjessoep. In alle verhalen gaat het over het meisje Kolletje en het jongetje Dirk. Ze beleven samen allerlei (kleine) avonturen, die heel toegankelijk zijn voor jonge kinderen en dicht bij de belevingswereld staan. De verhalen zijn qua taal, humor, acties en lengte goed in één keer voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of 4. Bij elk verhaal staan diverse speelse, kleurrijke en vrolijke (vooral kleine) illustraties van Natascha Stenvert die de verhalen behoorlijk opvrolijken.


Vooral fijn aan deze verhalen zijn de eenvoud, de toegankelijkheid, de herkenbaarheid, de humor en natuurlijk de vrolijke illustraties. Daarbij is het een relatief klein handzaam boek waardoor het nog fijn door te bladeren is.


Meer lezen over Kolletje en Dirk kan hier.


Schrijver: Pieter Feller

Illustrator: Natascha Stenvert

Jaar: 2016

Genre: voorleesverhalen

Leeftijd: 4+

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page