top of page

Kom mee Kees van Loes Riphagen


Kees en zijn papa zijn op weg naar een kwaakconcert. Ze moeten opschieten, anders komen ze te laat. Maar de weg ernaartoe is zo mooi! Kees ziet bijvoorbeeld een regenboog en een tak die op een krokodil lijkt. Papa heeft haast en vindt het maar lastig dat Kees zo snel is afgeleid door de dingen om hen heen. Tot papa de schrik van zijn leven krijgt en beseft dat die scherpe aandacht van Kees eigenlijk fantastisch is.


‘Kom mee, Kees’ is misschien nog wel mooier dan Coco (ook van Loes Riphagen; prentenboek het jaar 2021). Elke plaat is prachtig en barst van hele kleine subtiele aanwijzingen. Je kunt op elke bladzijde op onderzoek uit en vindt zoveel grappige én mooie details. Je moet heel goed kijken wil je alles ontdekken, zelfs verwijzingen naar Coco zijn terug te vinden. Wat heel mooi is in dit boek, is het kantelpunt. Eerst heeft papa haast en ziet Kees allerlei mooie dingen, maar dat verandert na een spannende gebeurtenis.

Dit boek leest heel fijn voor en de tekst laat zich makkelijk raden. De tekst vertelt eigenlijk maar een kort verhaal, maar door de kracht van de schitterende illustraties wordt het een grootser verhaal.

Een aanrader!! Kinderen zullen genieten van dit verhaal!


Een wijze les: geniet van de kleine dingen om je heen, laat je niet opjagen, leef meer in het moment en geniet van dat moment.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page