top of page

Koningskind van Selma Noort


Een verhaal dat zich afspeelt ten tijde van Koning Salomo. Misschien ken je hem wel uit het verhaal waarbij hij oordeelt over het leven van een baby als twee moeders om de baby strijden: de baby moet in tweeën gehakt worden. Dit boek gaat daar over, maar op een bijna sprookjesachtige manier: 'het onbekende verhaal'.


Ga mee op reis met Lydia, Zissel en Jabin. In het eerste deel van het boek leer je moeder Lydia (die 15 was toen ze Zissel kreeg), dochter Zissel en 'zoon' Jabin (Zissel vindt hem ergens in de buurt...) goed kennen. Zissel is een nakomeling van de koning. Zissel heeft bijzondere 'koningsogen', een misvormd armpje en kan niet praten, waardoor ze opvalt. Ze praat daarom met haar handen en Jabin leert haar communiceren door middel van een fluit. Na de uitgebreide mooi beschreven kennismaking stappen we in het tweede deel: de geboorte van Zissels broertje die leidt tot een tocht naar het kasteel van de koning. Het eigenlijke verhaal. Daar beleven Zissel, Jabin en Lydia bijzondere tijden. Te bijzonder om hier te vermelden. Lees zelf maar!


Prachtig meeslepend verhaal met veel aandacht voor het anders zijn, de rangen en standen van vroeger, de gebruiken van vroeger, wijsheden en de innerlijke strijd van de diverse personages

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page