top of page

Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers van Chinouk Thijssen


Een spannend, betoverend fantasievol verhaal dat onmiskenbaar tekenend is voor een fantastische nieuwe serie.


Het boek start meteen spannend. Lúcia weet zeker dat ze de stem van haar opa, abuelo Hugo heeft gehoord. Maar dat is vreemd, want hij is overleden. Haar ouders laten een dokter komen; ze blijkt ziek. Maar 's avonds wordt ze wakker en hoort ze opa's stem weer en wat blijkt: de stem komt uit de koelkast. Ze strekt haar hand zo ver als ze kan, raakt de wand, er volgt een flits en ineens staat ze op een treinstation. Ze komt in de Welbefaamde Betoverde Limotrein terecht die haar naar abuelo Hugo moet brengen. Ze weet het direct: ze is een bizarre wereld in getrokken. Een wereld van magie met vreemde mensen en wezens. Ze maakt de meest spannende en bizarre dingen mee. En dat allemaal om één ding voor elkaar te krijgen: Lúcia is namelijk de enige die de vloek van de aaskevers kan opheffen en haar opa heeft haar hulp dus hard nodig!


Zeker niet te eng voor kinderen in de middenbouw mocht je je dat afvragen. Het boek is het meest geschikt voor kinderen die van een fantasiewereld houden, van avonturen en van de strijd tussen goed en kwaad.

Knap hoe Chinouk Thijssen een betoverde fantasiewereld kan creëren die toegankelijk is voor jonge kinderen, niet te spannend, maar ook vertederend en ontroerend. De korte hoofdstukken en korte zinnen zijn ideale ingrediënten om dit boek aantrekkelijk te maken. Soms gebeurt er erg veel, dus je moet wel goed opletten en de namen van de verschillende personages onthouden. Lekker vlot geschreven; er zit veel vaart in door de spannende en overzichtelijke opbouw. De illustraties zijn daarbij een welkome toevoeging. Die passen perfect bij de sfeer die het verhaal uitstraalt.


Aan het eind van het verhaal wordt wel duidelijk dat er een vervolg aankomt. Dat klopt! Afgelopen jaar verscheen het nieuwe boek in deze serie.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page