top of page

Luister naar de muziek- Een wereld vol magische melodieën van Mary Richards en Caroline Bonne-Müller


Als je kinderen in aanraking wilt laten komen met wereldmuziek of als kinderen nieuwsgierig zijn naar verschillende muziekstijlen dan is dit boek een tip!


Laat je meevoeren door de indrukwekkende verhalen over wereldmuziek, de sfeervolle illustraties en luister naar de magische melodieën van bekende en onbekende componisten of muzikanten, zoals Van Bingen, Takadja, Mozart, Bizet, Chaurasia en Schumann.


Sammy en Pip maken een muzikale reis door de tijd. Ze gaan op zoek naar muzikanten uit de hele wereld en doen tien verschillende plekken en tijden aan. Ze starten in het jaar 1155 in Duitsland en eindigen in 1945 in New York. Je ziet de twee kinderen op elke bladzijde terug op de illustraties. In de tekst maken Sammy en of Pip vaak per muziekstijl een opmerking. De rest van de tekst verwoordt de sfeer en de setting die past bij de muziekstijl. De prachtige illustraties maken de sfeer helemaal compleet; er is zo veel te zien. Ze zijn erg kleurrijk, vol details en ademen de sfeer uit van de muziek en die tijd.


Achterin het boek staat nog extra informatie over muziek en verschillende soorten muziek en je vindt er nog tips om jouw eigen muzikale reis voort te zetten. Zo kun je beginnen met je stem en materialen zoals pannen gebruiken als instrument of op je eigen instrument de muziekfragmenten uit dit boek proberen na te spelen.

De vaktaal in dit boek is soms nog best ingewikkeld. Aan te raden dus om de voorkennis van je kinderen goed te weten op dit vlak. Je zou bij jonge kinderen alleen het muziekje kunnen laten horen en de vragen die daarbij horen kunnen stellen, zoals 'kun jij in de maat meeklappen?' of je vraagt of kinderen herkennen welk instrument bespeeld wordt. Je kunt als leerkracht dan elementen uit de tekst erbij vertellen, zodat de kinderen meer leren over de muziekstijlen die er in de wereld zijn.

Oudere kinderen kunnen dit boek uiteraard zelf lezen en uit de illustraties de onbekende muziektermen halen.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page