top of page

Maanlichtdraak en Monsterschrik van Cornelia Funke


Een humoristische graphic novel over dapper zijn, doorzettingsvermogen en vriendschap vol met draken en monsters.


In dit boek zijn vier verhalen van Cornelia Funke gebundeld voor beginnende lezers. Het eerste verhaal, De maanlichtdraak, is het langste verhaal. De andere verhalen zijn Grobbel, Het monster in de koelkast en Het monster van de blauwe planeet.


In het eerste verhaal springt er ' s nachts plotseling een draak uit het boek van Flip. Flip denkt eerst dat hij droomt. Als daarna ook nog een ridder uit zijn boek springt, schrikt Flip nog meer. Als Flip de draak wil helpen te vluchten, krimpt Flip. Flip en de draak gaan samen strijden tegen de ridder. Kunnen ze de ridder verslaan en wordt Flip weer gewoon groot? In het tweede verhaal heeft het monster Grobbel honger. Hij ziet een schoolbus rijden en eet die op: zal de schoolbus levend uit Grobbel kunnen komen? In het derde verhaal wil Leo 's nachts wat drinken. Als hij de koelkast opent zit daar een monster die alles op eet. Zullen zijn ouders hem geloven? In het vierde verhaal wil monster Gobo een Aardemonster als huisdier. Hij ontvoert er een van de aarde en neemt hem mee naar zijn huis. Loopt dat goed af?


Het zijn alle vier hele grappige, geestige en een beetje spannende verhalen over dapper zijn, doorzetten en vriendschap. Doordat het verhaal net een beetje anders is dan verwacht, wordt er zeker verder gelezen! Je wilt simpelweg weten hoe de verhalen aflopen.


De lay-out is erg fijn. Weinig tekst, veel illustraties en kleuren: 90% full colour paginavullend beeld en 10% tekst. Het nodigt heel erg uit tot lezen, vooral ook doordat er veel gespeeld wordt met de tekst en vormgeving. Er zijn tekstwolkjes, het lettertype is toegankelijk én ieder personage heeft een ander lettertype. Ook wisselt het lettertype in grootte. De illustraties van Daniela Kohl zijn mooi en grappig; ze maken het boek helemaal af en er valt veel te ontdekken.Recente blogposts

Alles weergeven

留言


留言功能已關閉。
bottom of page