top of page

Mercy van Madame Monsieur


Dit prentenboek is gebaseerd op het gelijknamige Eurovisiesongfestivalliedje Mercy door muziekduo Madame Monsieur uit 2018. Een aangrijpend, waargebeurd, maar toegankelijk verhaal over een heftig onderwerp: bootvluchtelingen. Baby Mercy wordt geboren aan boord van een reddingsschip in de Middellandse zee tussen twee landen in. Haar moeder vluchtte weg uit haar land, op zoek naar een veilige plek voor haar en haar kind.


Soms laat je je positief verrassen door een boek, dit is zo’n boek. En zeker niet alleen omdat het een prentenboek is dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Verhalen over vluchtelingen zijn er nog niet heel veel; het is een bijzonder speciaal boek over het meisje Mercy dat wordt geboren op een reddingsboot op zee.

Het boek is ook mooi vanwege het samenspel tussen illustraties van Saskia Halfmouw en tekst, vertaald door Edward van de Vendel: ze vullen elkaar precies goed aan. De illustraties maken het verhaal zeer levendig. Het nawoord over het ontstaan van dit boek is eigenlijk nog mooier…. Dit boek is geschikt voor alle leeftijden van de basisschool en op meerdere manieren in te zetten. Je kunt het bijvoorbeeld voorlezen, samen lezen en als inleiding op het onderwerp vluchtelingen inzetten.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page