top of page

Mijn huis is jouw huis van Yvonne Jagtenberg


''Wat is er mis met een groot hart?' vroeg mijn moeder.

'In een groot hart is altijd wel een plekje vrij.'


Het prentenboek van de Kinderboekenweek 2023 verdient hier uiteraard een plekje. Dit prentenboek bevat een hartverwarmend en mooi verhaal met grappige en bijzonder aansprekende illustraties.


Dit verhaal wordt verteld vanuit Pats. Het verhaal start bij dat Pats vertelt dat haar moeder in haar eentje in een huisje bij de brug woont. Geestig is het om te zien hoe Yvonne Jagtenberg op elke bladzijde het huis steeds iets voller maakt, het huis laat groeien en allerlei personages uit kinderliedjes bij Pats en haar moeder in huis laat wonen. Eerst komt Sebastiaan de spin, dan Tante Kee, even later Berend Botje; kortom bekende namen. Uiteraard komen er nog veel meer dieren langs. Je ziet het huis voller worden, groeien en uiteindelijk uit zijn voegen barsten, Tot op zekere hoogte zie je dat iedereen het nog steeds allemaal prima vindt. Pats vader vindt het soms wel lastig, zo'n vol huis, maar de moeder van Pats is blij met haar droomhuis.

Dit mooie prentenboek laat goed zien dat je ervoor elkaar moet zijn én dat voor alles een oplossing is. De hele fijne positieve insteek, kun je op meerdere manieren invullen. Natuurlijk moet je er gewoon zijn voor een ander, maar hoe ver ga je? En kun je echt iedereen opvangen? Zo lang je maar doet waar je van droomt, want daar word je gelukkig van.


De stijl van Yvonne Jagtenberg is herkenbaar. Je herkent de diverse kleurvlakken, lijnen en eigen manier van tekenen. Heel speels en in dit boek veelal vrolijk en optimistisch. De vrijheid die zij neemt om een verhaal uit te beelden, is prachtig en prikkelend. De tekst bij deze illustraties maken het geheel helemaal af.


Voorleesplezier gegarandeerd.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page