top of page

Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht van Sanne Rooseboom


Deel 5 alweer! Een goed los te lezen boek over de kinderen Nina, Alfa, Kai en Ruben, die samen met mevrouw Vis een nieuw avontuur beleven. De delen zijn goed los te lezen door de toevoeging en extra uitleg helemaal voorin het boek, hoewel het wel leuker is om deze boeken in volgorde te lezen. Op die manier krijg je namelijk een beter beeld van hoe deze groep kinderen bij elkaar is gekomen en hoe ze lid zijn geworden van het Ministerie van Oplossingen.


In dit deel draait alles om een spannend spookkasteel in Genève: de Haviksburcht. In deze stad vindt een Internationale Conferentie voor alle Ministeries van Oplossingen ter wereld plaats. Alle ambtenaren verblijven in een groot hotel. Samen met het Zwitserse meisje Olivia en haar vader proberen de vier kinderen en mevrouw Vis een probleem rondom een spookburcht op te lossen. Het kasteel staat al heel wat jaren leeg en eigenlijk wil de gemeente het opknappen om zo het woningnoodprobleem op te kunnen lossen, maar het spookt er, dus durft niemand het kasteel op te knappen. De vier vrienden, mevrouw Vis, Olivia en haar vader gaan op onderzoek uit. Een aantal speurt in het hotel en de anderen krijgen (bijna) allemaal de kriebels als ze in de burcht rondlopen. Vooral Nina en Alfa spelen een grote rol in dit boek. Zou het echt spoken in de burcht? Kunnen de kinderen ook dit probleem weer oplossen?


Een echt spannend verhaal; als je een beetje goedgelovig bent, ga je nog zo geloven in spoken. Die spannende sfeer weet @sannerooseboom goed neer te zetten. Gelukkig is het nou ook weer niet tè spannend dat je niet meer verder wilt lezen. Het valt echt mee, vooral kinderen die boeken als Winterhuis Hotel al kennen en eng vinden, zullen dit boek hoogstwaarschijnlijk minder eng vinden.


De aparte verhaallijn van Alfa is niet direct merkbaar in het boek. De oplettende lezer zal door hebben dat zij een ontwikkeling door gaat maken in dit boek. En wat voor één!


De voorkant van het boek nodigt enorm uit. Een fijne spookachtige voorkant van @markjanssenpicturebooks ! Van de goed samenvattende kleine illustraties aan het begin van elk het hoofdstuk hadden er wel meer mogen zijn, erg passend mooi!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page