top of page

Het Ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen van Sanne Rooseboom


Het Ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen is het vierde boek in deze serie.


Nina, Alfa, Ruben en Kai zijn vier kinderen die samen met de stokoude dames Vis en Tirza mensen stiekem helpen. Want dat is wat ze doen als ambtenaren van het Ministerie. Alleen een beetje jammer dat ze altijd gedwarsboomd worden door Zilvermannen. Zij vinden dat mensen zelf alles moeten (leren) oplossen; mensen helpen moet je dus niet doen.


In dit vierde deel willen ze Ralf helpen die het heel zwaar heeft door de scheiding van zijn ouders. Ralf is vaak heel boos en niet zo aardig. Naarmate de tijd vordert, komen ze erachter dat Ralf een Zilverjongen blijkt te zijn; de zoon van de vervelende Jack 'de Zilverman' die hen steeds dwarsboomt. Moeten ze Ralf dan wel helpen of niet? Het zou het ministerie niet zijn als ze voor alles oplossingen hebben!


De voorkant nodigt daarnaast ook al uit en de kleine illustraties van Mark Janssen aan het begin van elk hoofdstuk vatten het verhaal goed samen.


Een prachtig verhaal weer in deze reeks. Een aanrader! In het begin moet je even in het verhaal komen, maar als je er eenmaal in zit, wil je het boek niet meer wegleggen!

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page